Read Time:5 Minute, 36 Second

2021. augusztus 5., Tajpej, Tajvan – Az ADATA Technology (tajvani értéktőzsde: 3260.TWO), a nagy teljesítményű DRAM modulok, a NAND flash termékek, mobil tartozékok, gaming termékek, elektromos motorok és ipari megoldások vezető gyártója örömmel jelentette be legújabb termékeit az “Xtreme Innovation” online eseményen. Az élő közvetítés 2021. augusztus 5-én 17:00 órakor (CEST) vette kezdetét, amely során mind az ADATA, mind pedig az XPG bemutatta legújabb termékeit és megoldásait, beleértve az SSD meghajtókat, DRAM modulokat, memóriakártyákat, PC-alkatrészeket és rendszereket is. Az esemény házigazdája az XPG saját márkanagykövete, MERA volt, az esemény időpontja pedig egybeesik az ADATA alapítási évének 20. évfordulójával. 

ADATA DDR5 memóriamodul

Az ADATA bemutatta az új generációs DDR5 memóriamoduljait is, amelyek 8400 MT/s sebességgel működnek és akár 163%-kal gyorsabbak, mint a DDR4. Ez a teljesítménynövekedés lehetővé teszi a fájlok és a programok gyorsabb betöltését a zökkenőmentes multitasking feladatok elvégzéséhez és a produktivitás javítása érdekében. Mindezek mellett a modulok 1,1 V-os feszültséggel működnek a nagyobb hatékonyság érdekében, és akár 64 GB-os kapacitással is elérhetők.

ADATA LEGEND PCIe Gen4 SSD 

A közösségi média, a videó streaming és az 5G korszakában a kiváló minőségű tartalmak a mindennapok középpontjává váltak. Az ADATA készen áll arra, hogy számos új termékével megfeleljen az alkotók igényeinek. Ezek közé tartozik az ADATA új LEGEND PCIe Gen4 SSD-je is, amely villámgyors, akár 7400 MB/s-os olvasási sebességet is képes elérni, így ideális megoldást jelent videószerkesztéshez és 3D rendereléshez.

ADATA SE920 USB4 külső SSD

Az ADATA bemutatta új USB4 külső SSD-jét. A legújabb USB4 interfészt használó SE920 akár négyszer nagyobb sebességre is képes, mint a korábbi USB 3.2-es megoldások, amely nagyjából 4000 MB/s-os értéknek felel meg. A környezettől független stabilitás biztosítása érdekében az SE920 az ADATA szabadalmaztatott hővezetési technológiát használ, így minden esetben kellően hűvös és optimális működést garantál.

ADATA Premier Extreme SDXC PCIe Express kártya

Az ADATA bemutatta új generációs memóriakártyáját is, a Premier Extreme SDXC SD7.0 Express PCIe Gen3x1 UHS-I U3 Class 10-et. A memóriakártya különlegessége a PCIe támogatásban rejlik a legújabb SD7.0 specifikációnak köszönhetően. Az SDXC Express kártya jelentős teljesítménynövekedést biztosít elődeihez képest, így akár 800/700 MB/s olvasási és írási sebességet is képes elérni. A memóriakártya visszafelé kompatibilis az UHS-I-gyel a továbbra is egyszerű használat biztosítása érdekében. 

XPG XENIA 14 Gaming Lifestyle Ultrabook

Több új, kifejezetten játékra tervezett termék is leleplezésre került, köztük az XPG XENIA 14 is. Ez az új, gamer lifestyle ultrabook egy 11. generációs Intel® i5 vagy i7 processzorral, Intel Iris XE integrált grafikus megoldással, 16 GB XPG DDR4 RAM-mal és egy villámgyors 512 GB XPG Gen 4 SSD-vel lett felszerelve. Az XPG XENIA 14 egyszerre gyönyörű és könnyedén hordozható, köszönhetően a 15 mm-es vékony profilú kialakításának és az ultrakönnyű, prémium magnéziumötvözetből készült borításának, így a laptop súlya mindössze 970 g. A hordozható formatervezés ellenére a XENIA 14 egy 14 hüvelykes képernyőt használ, amely a vázhoz viszonyítva lenyűgöző, 92%-os képernyő aránnyal rendelkezik. Az egész napos produktivitás vagy játék érdekében a XENIA 14 akár 10 órányi üzemidőt biztosít, a könnyű csatlakoztathatóság érdekében pedig két USB Type-C és két USB Type-A típusú porttal, egy HDMI kimenettel, egy SD kártya olvasóval, egy 3,5 mm-es audió jack csatlakozással és Thunderbolt 4 támogatással is rendelkezik.

XPG XENIA 15 Gaming Lifestyle Ultrabook

Az új XENIA 15 a legújabb Intel Tiger Lake H 11. generációs i7 CPU-val és NVIDIA® GeForce® RTX 3060 vagy RTX 3070 GPU-val, 32 GB XPG DDR4 RAM-mal és egy villámgyors XPG Gen 4 1 TB-os SSD-vel lett felszerelve. A XENIA 14-hez hasonlóan a XENIA 15 borítása is prémium magnéziumötvözetből készült, így az ultrabook súlya mindössze csak 2 kg. A XENIA 15 ezenkívül gombonként RGB világítással rendelkező mechanikus billentyűzettel, egy nagy méretű, 15,6 hüvelykes, 165 Hz-es QHD kijelzővel lett felszerelve és támogatja a legújabb Thunderbolt 4-et is.

XPG PRECOG AERO gamer fejhallgató

Az XPG PRECOG AERO-t arra tervezték, hogy vezeték nélküli szabadságot biztosítson a játékosoknak. Az alacsony késleltetésű, 2,4 GHz-es dedikált Type-C csatlakozású adapterrel rendelkező fejhallgató egyaránt használható mobiltelefonokkal, hordozható konzolokkal és számítógépekkel a 24 órás folyamatos vezeték nélküli használat érdekében. Ha a vezeték nélküli kapcsolat nem megoldható, akkor a mellékelt USB kábelnek köszönhetően a PRECOG AERO akár vezetékes fejhallgatóként is használható. A fejhallgató az XPG exoskeleton ipari formatervezését használja, amely könnyű szerkezettel rendelkezik és szabadalmaztatott döntött fülpárnákkal lett felszerelve. A fejhallgató egy elfordítható kardioid mikrofont használ, amely támogatja a némítás funkciót, továbbá a PRECOG AERO cserélhető fülpárnákkal és RGB világítással is rendelkezik, amely egyszerűen testre szabható az XPG PRIME szoftver segítségével. 

XPG gamer komponensek

SSD-k tekintetében az XPG számos, már elérhető Gen4 kompatibilis modellt mutatott be. Ezek közé tartozik a 2021-es Red Dot díjnyertes GAMMIX S70, amely az akár 7400 MB/s-os sebesség elérésére is képes, valamint a GAMMIX S70 Blade és az S50 Lite SSD-k is. Az ADATA-hoz hasonlóan még idén meg fognak jelenni az XPG legújabb DDR5 memóriamoduljai is. Ez az új generációs DRAM modul akár 12600 MT/s sebesség elérésére is képes lesz a gördülékenyebb játékmenet és a nagyobb produktivitás érdekében. További komponensek közé tartozik a 80 PLUS Platina hitelesítéssel rendelkező XPG CYBERCORE Platinum tápegység. Ez a tápegység akár 1300 wattos teljesítmény leadására is képes lesz stabil és folyamatos működés mellett, a belső komponensek hatékony hűtéséért pedig egy XPG Vento Pro 120 mm-es ventilátor felel majd, amely a Nidec ultrahalk dupla golyóscsapágyas kialakítású dizájnját alkalmazza. A tápegység ezenkívül 850 wattos és 1000 wattos kapacitással is elérhető lesz.

XPG PRIME szoftveres ökoszisztéma

A felsorolt komponenseken kívül az ADATA bemutatta az új termékek szoftveres ökoszisztémáját, az XPG PRIME-ot. Az XPG PRIME segítségével a felhasználók tetszés szerint kezelhetik az XPG termékeik beállításait egyetlen alkalmazás segítségével. Ha a felhasználók az összes komponensükön szeretnék szinkronizálni az RGB szivárvány effektet, azt ezentúl egyetlen kattintással is megtehetik. A felhasználók manuálisan is beállíthatják a LED-ek effektjeit és színét minden XPG terméken, hogy teljesen személyre szabható világítási élményt biztosítsanak.

XPG GRIT oktatószoftver

A GRIT a Game Reaction Intensity Training rövidítése. Ez a szoftver egy sor oktatóteremmel rendelkezik, amelyek egytől egyig a játékosok teljesítményének javítására összpontosítanak. Az AI használatával a GRIT nyomon követi a felhasználók teljesítményét az idő múlásával és képes azonosítani az adott játékos gyengeségeit. Ezen információk felhasználásával a GRIT speciális gyakorlatokat fog javasolni a felhasználók készségeinek fejlesztéséhez, így a szoftver lényegében egy digitális Esport edző szerepét tölti be. A GRIT jelenleg csak az FPS játékokhoz szükséges gyakorlatokra korlátozódik, de az XPG azon dolgozik, hogy a közeljövőben további műfajokra is kiterjessze a szoftver támogatását.

Ha esetleg lemaradtál az élő közvetítésről, az eseményt itt tudod megtekinteni:

https://www.youtube.com/user/ADATAGroup/featured  

About Post Author

OnEmOdEr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %