Read Time:1 Minute, 42 Second

2021. június 16. – A modern kor igényeihez alkalmazkodva a WiFi routerek dizájnja is megváltozott, hiszen a funkcionalitáson kívül egyre nagyobb hangsúlyt kapott a termékek formatervezése. Ennek következtében a routerek már nemcsak a stabil lefedettség biztonsításáért felelnek, hanem a stílusos otthonok kiváló díszítőelmeként is szolgálnak. A Tenda routerek alapvetően két csoportba oszthatók: vannak az antennás, illetve a mesh WiFi routerek, így a felhasználók megtalálhatják a számukra legkedvezőbb megoldást mind a teljesítmény, mind pedig az esztétika kapcsán.

Antennás WiFi routerek

A külső antennával felszerelt WiFi routerek előnye az erősebb vezeték nélküli jelben keresendő. Az antennák dőlésszögének beállítása rendkívül egyszerű, segítségükkel pedig arra lehet irányítani a WiFi jelet, ahová szeretnénk. Továbbá a tévhitekkel ellentétben igenis vannak olyan antennás WiFi routerek, amelyek kifejezetten jó formatervezéssel rendelkeznek. Néhány megoldást az űrhajók inspiráltak, a több antennás modellek pedig a pókok kinézetéhez hasonlítanak, amelyeket kifejezetten a játékos közösség is kedvel.

Az egy vagy két antennás routereket főként otthoni háztartásokban használják, hogy megfelelő jelerősséget nyújtsanak a YouTube videók vagy Netflix műsorok streameléséhez, videohíváshoz, vagy az általános internethasználathoz. A Tenda jelenleg kapható WiFi routereinek többsége ebbe a kategóriába sorolható, amelyek között egyaránt megtalálhatók a WiFi 4, 5 és 6 szabványoknak megfelelő modellek is.

Mesh WiFi routerek

A mesh routerek egy relatív új technológiai megoldást jelentenek a kereskedelmi WiFi routerek piacán. A mesh hálózatokat már évek óta használják olyan helyeken, ahol a biztonságos hálózat kulcsfontosságú tényező, mint például katonai bázisoknál vagy nagyvállalatoknál. A technológia fejlődésének köszönhetően a mesh megoldások egyre megfizethetőbbé váltak, így egyre nagyobb teret nyertek a piacon. Ha kifejezetten nagy, legalább 3000 négyzetméteres, szokatlan elrendezésű lakásban, vagy esetleg több emeletes házban laksz vastag téglafalakkal, akkor biztosan találkoztál már WiFi holtpontokkal egyes helyiségekben. A mesh rendszerek segítségével egyszerűen növelheted a hálózatod lefedettségét, ráadásul általánosságban nagyobb sebességgel is internetezhetsz bizonyos helyzetekben, mint egy antennás megoldás esetén. A Tenda Nova mesh megoldásait a modern esztétika ihlette, a letisztult formatervezésüknek köszönhetően pedig a lakás bármelyik pontján el lehet helyezni a mesh rendszer csatlakozási pontjait.

Ha többet szeretnél tudni a Tenda megoldásairól, kérjük látogass el a Tendacn.com oldalra.

About Post Author

OnEmOdEr

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %